Poštovani korisnici, molimo Vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti. Ukoliko su oni za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovaj web sajt.
Autorska prava

Paralex d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Prava na izmene sadržaja

Paralex d.o.o. zadržava pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na Sajtu bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti

Paralex d.o.o. se obavezuje da će čuvati privatnost svojih kupaca. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima i saradnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Paralex-u odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Linkovi na druge sajtove

Linkovi sadržani na Sajtu koji vode na nezavisne sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za Vas. Paralex d.o.o. nije pregledao sadržaj ovih sajtova, ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koji od ovih sajtova ili njihove sadržaje. Dalje, Paralex d.o.o. nije njihov predstavnik, ne pruža nikakve garancije i ne prihvata obaveze u vezi sa ovim sajtovima ili bilo kojim informacijama i proizvodima koji se tamo mogu naći, ili sa rezultatima koji su posledica njihove upotrebe. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg sajta, činite to na sopstvenu odgovornost.

Blog

Svaki tekst na Blogu je isključivo stav autora i ne odražava stavove Paralex-a. Autor bloga može puniti svoj blog sadržajem koji želi, bilo da se radi o tekstu, foto ili video materijalu. Autor bloga može da komentariše tekstove drugih blogera, kao i da odgovara na komentare na svojim blogovima.
Zabranjeno je objavljivanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i međunarodne propise. Takođe, strogo je zabranjeno objavljivanje tekstova i komentara koji su uvredljivi, vulgarni, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način.

Nije dozvoljeno objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje član Bloga zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim osobama.

Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Na Blogu nije dozvoljeno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom; svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične štetne kompjuterske programe.
Administratori Bloga zadržavaju pravo da privremeno ili trajno isključe iz diskusije one članove koji se ne budu pridržavali navedenih pravila i uslova korišćenja Bloga.

Reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas u najkraćem roku obavestite o ovome i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. Nakon toga ćemo Vas obavestiti o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas u najkraćem roku o tome obavestite i opišete kakav problem imate. Nakon toga ćemo Vas obavestićemo o daljem postupanju.

Izmene uslova korišćenja

Paralex d.o.o. zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku i neće biti odgovoran  za moguće posledice proizašle iz takvih promena. Navedene promene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.